ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Project “Krasse Buurt”

Welzijnsvereniging OPcura lanceert voor het derde jaar op rij het project “Krasse Buurt”. Met dit project wil OPcura W.V. thuiswonende ouderen uit Opwijk ondersteunen. Inwoners worden hierbij aangespoord om een bezoekje te brengen aan een oudere buur. Het project kende in 2017 een mooie start en werd in november 2018 herhaald met een geslaagde tweede editie. De derde editie vindt plaats tijdens de Ouderenweek 2019 van maandag 18 november tot en met zondag 24 november.

Héél veel mensen en organisaties doen immers tal van inspanningen voor hun buurt. Via het project “Krasse Buurt” wensen wij deze inzet te (h)erkennen en aan te moedigen. We dagen tijdens de Ouderenweek 2019 dan ook buurtbewoners uit om met een oudere buur een talent te delen of een gezellige ontmoeting te hebben.

Buurtbewoners dienen voor 8 november hun bezoek te registreren via de zorgcampus (E denhopstaak@opcura.be) of door de invulstrookjes te deponeren in de voorziene brievenbus in de bibliotheek (Kloosterstraat 7) of in Woonzorgcentrum De Oase (Kloosterstraat 75).

Vanaf dinsdag 13 november kan de buurtbewoner een goed-gevoel-zakje afhalen in het woonzorgcentrum. In dit zakje zitten leuke hebbedingen voor ouderen, gesponsord door Opwijkse handelaars.

Tijdens de week van 18 tot en met 24 november brengt de buurtbewoner vervolgens een bezoekje aan de oudere buurman of -vrouw en overhandigt hem of haar het goed-gevoel-zakje. Een geschenkje bezorgen aan de oudere en hierdoor een gezellig moment met elkaar delen tijdens de Ouderenweek, dat is het opzet van deze derde editie van de “Krasse Buurt”!

Zowel de buurtbewoner als de oudere ontvangt daarna nog een kraslotje als bedanking voor hun deelname. Tien deelnemers maken hierbij kans op een waardebon, te spenderen bij Opwijkse handelaars.

De buurt met de meest geregistreerde bezoekjes maakt bovendien aanspraak op de titel van “Krasse Buurt 2019”. In deze buurt wordt een exclusief uithangbord “Krasse Buurt” geplaatst. In 2017 was er een gezamenlijke winnaar – de wijk Neerveldstraat/Poelstraat/Kapelleweg/Kapellebaan/Foksveld en de wijk Broekstraat/Asbeekweg/Wallekensweg – die een mooi ontbijt aangeboden kregen. De wijk Neerveldstraat/Poelstraat/Kapelleweg/Kapellebaan/Foksveld kreeg begin dit jaar een receptie aangeboden als winnaar van de editie 2018. We zijn benieuwd of ook dit jaar de wijk Neerveldstraat als winnaar uit de bus komt.

IMG_0315