ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Nieuwe liftbus voor dagverzorgingscentrum

Het OCMW Opwijk beschikt over een erkend dagverzorgingscentrum met een gemiddelde bezetting van ongeveer 15 gebruikers per dag.

Het dagverzorgingscentrum maakt deel uit van de afdeling ouderenzorg van het OCMW Opwijk en is gelegen op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum De Oase, waarmee het dagverzorgingscentrum een functionele binding heeft.

Het dagverzorgingscentrum biedt dagopvang aan voor senioren met als voornaamste doel de mantelzorger te verlichten en aldus langer thuis wonen mogelijk te maken.

In het dagverzorgingscentrum kunnen zowel valide, semi-valide, zorgbehoevende, dementerende, sociaal geïsoleerde personen als personen die nog zelfstandig of met familie thuis wonen en nood hebben aan toezicht, verzorging of sociaal contact opgenomen worden.

Het dagverzorgingscentrum is geopend elke werkdag van 8u30 tot 17u. Op zaterdag, zon- en feestdagen is het dagverzorgingscentrum gesloten.

Het OCMW Opwijk verzorgt ook het vervoer van de gebruikers van en naar het dagverzorgingscentrum. Hiervoor beschikt het dagverzorgingscentrum over een aangepaste liftbus en een personenwagen. Een voltijdse chauffeur in loondienst en vrijwilligers staan dagelijks in voor dit vervoer.

De huidige liftbus werd aangekocht in het jaar 2003 en is bijgevolg reeds 10 jaar intensief in gebruik. Aangezien een goede vervoersregeling cruciaal is om de bezetting in het dagverzorgingscentrum op een constant hoog niveau te houden, was het aangewezen om tijdig deze liftbus te vervangen door een nieuwe minibus. Bijgevolg werd er een overheidsopdracht door het OCMW uitgeschreven voor de levering van een nieuwe minibus. Deze opdracht werd toegewezen aan garage Van der Plas bvba – Eeksken 204 te 1745 Opwijk – voor een bedrag van € 54.716,20 (BTW inclusief) voor één Ford Transit 350L met ingebouwde AMF-rolstoellift, met inbegrip van de ombouw en uitrusting voor rolwagenvervoer en belettering.

Op woensdag 22 mei 2013 werd de sleutel van deze nieuwe liftbus door garagist Steven Van der Plas aan het OCMW Opwijk overhandigd. Door de levering van deze nieuwe liftbus kan een kwalitatief vervoer van onze gebruikers ook de komende jaren gegarandeerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s