ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Negatieve testings bij WV OPcura

Het personeel van het woonzorgcentrum werd getest op maandag 27 april. Alle medewerkers van het woonzorgcentrum hebben een negatief testresultaat en zijn dus niet besmet met COVID-19.

Op zaterdag 2 mei werden alle bewoners getest op corona. De goede testresultaten bij het personeel werden doorgetrokken naar de bewoners. Ook de bewoners hebben een negatief testresultaat en zijn dus niet besmet.

Uiteraard stemmen deze resultaten ons zeer tevreden. De inspanningen die gevergd werden van bewoners, familieleden en personeel hebben hun vruchten afgeworpen. De testen zijn echter een momentopname zodat voorzorgsmaatregelen ook de komende weken nog steeds noodzakelijk zijn. De resultaten geven ons alvast goede moed om op deze weg verder te gaan.

Na deze week zullen een meerderheid van de woonzorgcentra getest zijn. Wij verwachten daarna nieuwe richtlijnen van de overheid o.a. voor een bezoekregeling. Wij hopen alvast het gewone wonen en leven binnenkort stilaan meer tot uiting te laten komen in het woonzorgcentrum, maar uiteraard zal dit geleidelijk aan en afhankelijk van de richtlijnen van de overheid ingevoerd moeten worden. Wij stellen jullie hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Het woonzorgcentrum kende de voorbije weken weinig uitval wegens ziekte van het personeel zodat de continuïteit van zorg en dienstverlening aan onze bewoners nooit in het gedrang kwam. Ook zijn er voldoende voorraden aan handalcohol en persoonlijke beschermingsmiddelen (handschoenen, mondmaskers,…) aanwezig om de bewoners in vielige omstandigheden te kunnen verzorgen.

Wij wensen alle bewoners, familieleden en personeel dan ook van harte te bedanken om de voorzorgsmaatregelen correct op te volgen met de goede testresultaten tot gevolg.