ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Kunst in WZC De Oase

Woonzorgcentrum De Oase van Welzijnsvereniging OPcura biedt lokale kunstenaars voortaan de gelegenheid en plaats om kunstwerken tentoon te stellen. Op deze manier wil OPcura de buitenwereld betrekken in het leven in het woonzorgcentrum en creëert het een positieve beeldvorming over de woonzorgcentra.

Tevens wordt hierdoor de binnenomgeving verfraaid en kunnen de kunstwerken een gespreksonderwerp vormen tussen de bewoners. Voor de kunstenaar biedt het de gelegenheid om kosteloos zijn werken kenbaar te maken bij een breder publiek. Kortom, een win-winsituatie voor zowel het woonzorgcentrum als de kunstenaar!

Door de Raad van Bestuur van OPcura werd in zitting van 21 oktober 2019 dan ook een afsprakennota m.b.t. de organisatie van kunsttentoonstellingen in WZC De Oase goedgekeurd. Deze afsprakennota regelt de praktische uitwerking en legt een aantal algemene bepalingen vast.

De doelstelling is om plaatselijke en/of beginnende kunstenaars de gelegenheid te geven om hun werken aan het brede publiek kenbaar te maken. Kunst wordt hierbij als een breed begrip geïnterpreteerd: schilderwerken, beeldhouwwerken, fotografie,… De focus moet liggen op het tentoonstellen, niet op een commerciële verkoop.

Tentoonstellen van de werken is mogelijk in de inkomhal en -gang, zaal Satijn en zaal Aurelia. Bezichtigen van de werken kan tijdens de openingsuren van het woonzorgcentrum. Om verschillende kunstenaars de mogelijkheid te bieden om te exposeren, kan in regel maximaal twee aansluitende maanden vastgelegd worden. De kunstenaar hoeft geen bijdrage aan OPcura te betalen, maar dient desgevallend zelf een verzekering aan te gaan voor de werken. De welzijnsvereniging zorgt ook voor de nodige publiciteit bij de start van elke nieuwe tentoonstelling.

Primeur voor Opwijkse fotograaf Tibo Ceulers

Vanaf zondag 1 december 2019 tot en met vrijdag 31 januari 2020 kunnen bezoekers een fototentoonstelling rond Sri Lanka bewonderen van de jonge Opwijkse fotograaf Tibo Ceulers. Als student-ondernemer combineert hij een masterstudie Film & TV met een eigen productiehuis. Daarnaast reist hij graag met zijn verloofde naar prachtige bestemmingen over heel de wereld om er te genieten van de natuur en de cultuur. Dit jaar ging de reis naar Sri Lanka waarvan tijdens deze tentoonstelling een compilatie van foto’s tentoongesteld wordt.

——————–

Meer info: https://opcura.opwijk.be/kunst-in-wzc-de-oase-2