ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

10 jaar sociaal restaurant “Aan Tafel” Opwijk

Op 1 april 2009 werd het sociaal restaurant “Aan Tafel” door het OCMW Opwijk opgestart. Sindsdien staat dit sociaal restaurant open voor Opwijkse senioren, voor cliënten van het OCMW Opwijk en voor familieleden en personeel van de zorgcampus.

De gebruikers kunnen 7 dagen op 7 voor een lekkere en gevarieerde middagmaaltijd terecht in zaal Aurelia op de zorgcampus. Voor de kostprijs van € 7 wordt er soep, een hoofdschotel en een dessert geserveerd. Ook waters en tafelbier zijn inbegrepen in de prijs.

In 2009 werden er 2.181 maaltijden geserveerd. Dagelijks konden 7 à 10 personen verwelkomd worden. Het sociaal restaurant groeide echter uit tot een succesformule! In 2018 werden er 13.445 maaltijden geserveerd voor gemiddeld 35 à 40 gebruikers per dag. Sinds de oprichting in 2009 werden dan ook meer dan 85.000 maaltijden klaargemaakt en geserveerd door het keuken- en logistiek personeel van het woonzorgcentrum. Ook kan het sociaal restaurant rekenen op een aantal vrijwilligers die mee instaan voor het klaarzetten van de zaal, de bediening of het vervoer van en naar de campus.

Op maandag 1 april 2019 is het exact 10 jaar geleden dat het sociaal restaurant van start ging. Dit willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Meer dan 150 deelnemers schreven zich in voor onze feestmaaltijd, inclusief het optreden van zanger-entertainer William. Wij nodigen de pers uit om 11.30 uur voor het aperitief en het welkomstwoordje.

Door het sociaal restaurant willen wij ouderen in hun thuissituatie ondersteunen. Een maaltijd bereiden is immers vaak niet meer zo evident voor mensen op latere leeftijd. Naast het aanbieden van een gezonde, evenwichtige maaltijd willen wij met het initiatief sociale contacten tussen de gebruikers bevorderen. Een maaltijd smaakt immers dubbel zo lekker in gezelschap dan alleen. Door deze feesteditie willen wij deze waardevolle dienstverlening van het sociaal restaurant nog eens extra onder de aandacht brengen.