ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Ouderen zorgcampus OPcura helpen Natuurpunt vogels tellen

Jaarlijks organiseert Natuurpunt Het Grote Vogelweekend in Vlaanderen om na te gaan hoe het gesteld is met de vogels in Vlaamse tuinen. Tijdens het telweekend in 2018 hebben 33.675 Vlamingen in totaal 632.285 vogels geteld. In 2019 wordt er opnieuw een telweekend georganiseerd, meer bepaald op 26 en 27 januari 2019.

Natuurpunt Opwijk ziet in de bewoners van het woonzorgcentrum “De Oase” en van serviceflats “Den Eikendreef” en “De Vlindertuin” (Kloosterstraat 75) de ideale partners om mee vogels te tellen. De bewoners vertoeven immers vaak voor hun raam met uitzicht op de tuin en zijn dus zeer geschikt om Natuurpunt een handje te helpen bij de telling. Naar de vogels kijken in de tuin zorgt op deze manier voor de bewoners niet alleen voor kleurrijk vertier en heerlijke ontspanning, maar tegelijk maken zij zich heel nuttig tijdens Het Grote Vogelweekend.

Het meetellen is eenvoudig, maar toch zijn er een aantal regels die gevolgd moeten worden. Daarom organiseert Natuurpunt op woensdag 23 januari 2019 een infosessie voor de bewoners van de zorgcampus en alle andere geïnteresseerden rond o.a. het belang van de telling, de methode van tellen en de wijze waarop vogels gevoederd worden. Naast deze infosessie voorziet Natuurpunt de zorgcampus van vogelzaad, vetbollen, voederplanken en nachtkastjes. Met al deze tips en materialen kunnen de bewoners op 26 en 27 januari aan de slag.

Advertentie