WELZIJN IN OPWIJK

OCMW stelt omgevingsanalyse op

Een goed beleid is een goed onderbouwd beleid dat rekening houdt met tendensen in de maatschappij, specifieke kenmerken van een regio, sterktes en zwaktes van een organisatie, kansen of moeilijkheden die zich voordoen. Op basis van deze factoren worden beleidskeuzes gemaakt. Hiervoor maakt de administratie van het OCMW ieder jaar een  externe omgevingsanalyse op en krijgt het bestuur zicht op de specificiteit van de gemeente en zijn regio. Het laat toe om, samen met andere lokale actoren en welzijnsorganisaties, een beleid te voeren dat veel gerichter en meer doeltreffend is.

De omgevingsanalyse geeft een duidelijk beeld van de demografische, economische, sociale en politieke ontwikkelingen in de omgeving en werd opgemaakt in het kader van het strategisch planningsproces met betrekking tot de opmaak van het budget 2014 en de meerjarenplanning 2014-2019 van het OCMW.

Omgevingsanalyse: Omgevingsanalyse 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s