ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Dagverzorgingscentrum neemt deel aan warmste week

Jaarlijks wordt door Studio Brussel ‘De Warmste Week – Music for Life’ georganiseerd waarbij acties in Vlaanderen opgezet worden met als doel geld in te zamelen voor een goed doel. Ook het dagverzorgingscentrum “’t Zonnedal” van het OCMW Opwijk zal deelnemen aan ‘De Warmste Week’. Naast het inzamelen van geld voor een goed doel, is de voornaamste doelstelling hierbij het dagverzorgingscentrum in de kijker te plaatsen. Door de medewerkers van het dagverzorgingscentrum werd er dan ook een programma uitgewerkt voor deelname aan deze ‘Warmste Week’ tijdens de periode van 24 november tot 24 december 2017:

* Van 24/11 tot 15/12: verkoop via een online veiling (o.a. T-shirt François Van Der Elst, zelfgemaakte prularia, voorwerpen verzameld via personeel, geschenkbon van lokale handelaars,…)
* Van 24/11 tot 15/12: collectebus en standje ‘De Warmste Week’ in de cafetaria WZC De Oase
* 27/11: Verwendag in het dagverzorgingscentrum met haartooi (€ 10), nagelzorg (€ 5), baard scheren (€5) en koffie met pannenkoeken (€3). Deze verwendag staat open voor alle geïnteresseerden.
* 05/12 van 11u30 tot 13u30: lunch in het DVC voor personeel van OCMW en gemeente met keuze uit soep met brood (€3), croque monsieur (€ 3), hotdog (€ 2,5) en dessert (€ 1,5).
* 11/12: Bingo met prijzenpot (€4) met als doelgroep: familieleden, mantelzorgers, clïenten Zonnelied, bewoners serviceflats en andere geïnteresseerden.
* Van 11/12 tot 15/12: de gebruikers van de dagopvang fietsen op de Motomed en vragen hiervoor sponsoring (€ 0,20 per 1 miniuut op de fiets). 

De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Voorstel is om de opbrengst te schenken aan de vzw Demoucelle Parkinson Charity aangezien vele gebruikers van het dagverzorgingscentrum lijden aan de ziekte van Parkinson.