OPEN VLD

Open VLD voor een fietsveilig Opwijk

Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open Vld Opwijk-Mazenzele op maandag 18 september een actiedag in het kader van de ‘week van de mobiliteit’. Om het lokaal fietsbeleid onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld flyers en fietslichtjes uit aan het station. Want veilig overal naartoe kunnen fietsen, betekent meer vrijheid. De auto blijft uiteraard welkom, maar we moeten de nodige aandacht hebben voor gemengd verkeer, waarin de fietser een evenwaardige bestuurder is.

Er werden in onze gemeente tijdens de voorbije legislatuural al heel wat inspanningen geleverd om de fietsveiligheid te verhogen. Zo werden verschillende rotondes fietsveilig gemaakt en verschillende nieuwe fietspaden voorzien langs drukke straten . Maar het kan nog beter. Meer en meer inwoners nemen de fiets om zich naar het werk te verplaatsen. Bovendien telt Opwijk veel scholen, waar een groot deel van de kinderen met de fiets naar school gaan. Verkeersveiligheid in de gemeente is nu, morgen én overmorgen een lokale prioriteit voor ons.