WELZIJN IN OPWIJK

Afbraak gebouw OCMW-administratie

Door de integratie van OCMW en gemeente en de verbouwing van het Gemeentelijk Administratief Centrum zijn er minder gebouwen nodig om het administratief personeel in te huisvesten. Hierdoor zal het voormalig administratief gebouw van het OCMW, in de volksmond de ‘Villa Vunckx’ genoemd naar gewezen OCMW-secretaris François Vunckx, worden afgebroken. Het gebouw is overbodig geworden en in een zo danige staat dat restaureren onverantwoord zou zijn. De villa zal begin 2017 afgebroken worden en plaats maken voor een groene oase voor de bewoners van de OCMW-site. Er komt ook een overdekte staanplaats voor OCMW-voertuigen en de overdekte fietsenstalling wordt beter zichtbaar en beter bereikbaar. Het OCMW wil de grond in eigen bezit houden om uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst veilig te stellen.