WELZIJN IN OPWIJK

OCMW Opwijk stapt uit Welzijnskoepel

Tijdens de OCMW-raad van donderdag 23 juni besliste de OCMW-raad om een einde te maken aan de samenwerking met de Welzijnskoepel West-Brabant. De Welzijnskoepel ondersteunt al sinds 1999 verschillende OCMW-besturen uit de Vlaamse rand. Het OCMW heeft al enkele jaren een samenwerkingsovereenkomst voor juridische bijstand, schuldbemiddeling en een veiligheidsconsulent. Na een anonieme klacht werd er een onderzoek geopend door Audit Vlaanderen, hierdoor kwamen verschillende onregelmatigheden aan het licht. Het OCMW van Opwijk heeft geen vertrouwen meer in de werking van de Welzijnskoepel en zal vanaf 2017 beroep doen op andere instanties voor juridische bijstand en schuldbemiddeling. Voor de veiligheidsconsulent zal een samenwerking met de gemeente aangegaan worden.