WELZIJN IN OPWIJK

40 dagen zonder vlees, ik doe mee!

Wat?

champignonsoep_0DZV is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Samen besparen we zo veel mogelijk  op onze ecologische voetafdruk. Samen verleggen we onze culinaire horizonten.

DZV is geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een gezamenlijke uitdaging voor duurzamere voedingsgewoontes.

Doe mee

Waarom?

VleesconsumptieDZV - AFB. vlees tabel is een van de hoofdoorzaken van de klimaatverandering. De veeteelt stoot namelijk meer broeikasgassen uit dan de hele transportsector. Bovendien is het een erg inefficiënte manier van voeding. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat wij burgers alvast onze verantwoordelijkheid willen nemen.

Er is aangetoond dat DZV zowel bewustwording als gedragsverandering teweegbrengt. En dat is waar het om draait.

Meer info

Links:
www.dagenzondervlees.be
www.dagenzondervlees.be/members/peter-beerens/