ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Fototentoonstelling ‘Armoede door kinderogen’

Het OCMW organiseert, in samenwerking met de gemeente Opwijk, de fototentoonstelling ‘Armoede door kinderogen’ (creatie van http://www.agorakring.be).  Het OCMW en gemeente willen via het kansenbeleid armoede in Opwijk preventief aanpakken.

‘Armoede door kinderogen’ toont foto’s die niet enkel mooi zijn maar vooral inhoudelijk sterk zijn, foto’s die een verhaal vertellen over de leefwereld van ouders en kinderen die in armoede leven. Uniek aan deze tentoonstelling is dat de beelden vooral het perspectief van de kinderen zelf weerspiegelen: hun kijk, hun beleving en gevoelens. Kinderen zijn onverdacht: ze hebben de armoede niet gekozen noch uitgelokt.  Het resultaat confronteert de bezoeker onverbiddelijk met de rauwe werkelijkheid van armoedesituaties, die gelijkaardig zijn in al onze steden.

Hopelijk helpt deze tentoonstelling om mee na te denken over de oorzaken van armoede en mee verder te ijveren voor een degelijke preventie.

De fototentoonstelling is gratis en gaat door van dinsdag 18 november 2014 tot en met vrijdag 21 november 2014 van 18u tot 20u in De Fläkt (Doortstraat 2, 1745 Opwijk)