ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Officiële opening serviceflats ‘De Vlindertuin’

Op vrijdag 14 maart werden de nieuwe serviceflats officieel ingehuldigd. Op de huldiging konden we luisteren naar een woordje van de Burgemeester, de OCMW-Voorzitter en Minister Geert Bourgois. De bouw van het nieuwe serviceflatgebouw met 32 flats en een polyvalente zaal op de OCMW campus startte op 15 oktober 2012. Zestien maanden later, op 15 februari 2014 namen de eerste bewoners hun intrek.

Deze nieuwe serviceflats voldoen aan de noden van een oudere populatie en zijn geschikt voor ouderen die nog voldoende zelfredzaam zijn (mits eventuele ondersteuning door thuiszorgdiensten), maar momenteel beschikken over een minder aangepaste woning, nood hebben aan bijkomend toezicht of ondersteuning via het 24u/24u noodoproepsysteem, nood hebben aan sociale contacten met leeftijdsgenoten. Een serviceflat biedt de oudere immers een aangepaste woonomgeving met het nodige comfort. In elke flat is een noodoproepsysteem aanwezig zodat men 24u op 24u assistentie vanuit het woonzorgcentrum kan inroepen bij een noodsituatie. Door het feit dat de serviceflats met een verbindingsgang verbonden zijn met het woonzorgcentrum, kan de bewoner vlot beroep doen op de diensten in het woonzorgcentrum (zoals het sociaal restaurant, cafetaria, kapsalon, hoog-laagbad,…).