ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Opening serviceflats ‘De Vlindertuin’

Het OCMW Opwijk beheert een nieuw serviceflatgebouw op de OCMW-campus, met 32 flats en een polyvalente zaal . De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe serviceflats begonnen op 15 oktober 2012. Zestien maanden later, op 15 februari 2014, hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in dit nieuwe serviceflatgebouw “De Vlindertuin”.
Deze nieuwe serviceflats voldoen aan de noden van een oudere populatie en zijn geschikt voor ouderen die nog voldoende zelfredzaam zijn (mits eventuele ondersteuning door thuiszorg-diensten), maar momenteel beschikken over een minder aangepaste woning, nood hebben aan bijkomende toezicht of ondersteuning via het 24u/24u noodoproepsysteem of sociale contacten met leeftijdsgenoten missen. Een serviceflat biedt deze mensen een aangepaste woonomgeving met het nodige comfort. In elke flat is een noodoproepsysteem aanwezig zodat er 24u op 24u assistentie kan ingeroepen worden vanuit het woon-zorgcentrum bij een noodsituatie. Door het feit dat de serviceflats met een verbindingsgang gekoppeld zijn aan het woonzorgcentrum, kan de bewoner vlot beroep doen op de diensten die daar aanwezig zijn (zoals het sociaal restaurant, cafetaria, kapsalon, hoog-laagbad,…).
Op vrijdag 14 maart wordt het gebouw officieel ingehuldigd.
Op zondag 16 maart 2014 (14u-19u) neemt het OCMW Opwijk deel aan de derde editie van Dag van de Zorg. Tijdens deze dag krijgt het brede publiek de kans om serviceflats “De Vlindertuin” te bezichtigen.