WELZIJN IN OPWIJK

Eerste rapport voor nieuwe bestuursploeg

In “Het Nieuwsblad” van 21 januari werd het eerste rapport opgemaakt van de nieuwe beleidsploeg Open VLD-NVA na één jaar bestuur . De cijfers waren behoorlijk tot zeer goed. De nieuwe meerderheid kreeg 6 op 10 en onze nieuwe burgemeester 7 op 10. Een van de weinige burgemeesters in Vlaanderen met zo’n hoge score.

Het beleid van het voorbije jaar werd dan ook gesmaakt door de meerderheid van de ondervraagden. De keuze om iets te doen aan het parkeerprobleem in het centrum, te durven investeren in plaats van te besparen en het toekomstgericht werken zijn voorbeelden van beslissingen die positief bevonden werden door het grootste deel van de Opwijkse bevolking.

De cijfers over het financiële plaatje bevestigen ook de mening van Open VLD. Hieruit blijkt dat de vorige bestuursploeg ons met een zware financiële kater heeft opgezadeld. Het huidige bestuur moet hiermee verder werken en zal er alles aan doen om Opwijk terug financieel gezond te maken.

Link: gemeenterapport “Het Nieuwsblad”

Screenshot_2014-01-21-10-17-43

schuld per inwoner

uitstaande schuld