ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

Infodagen nieuwe serviceflats

De bouw van 32 serviceflats op de site van het OCMW is zo goed als voltooid, tegen februari 2014 moeten de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.
Het OCMW heeft op zondag 6 oktober een infonamiddag gehouden waar alle geïnteresseerden een modelflat konden komen bekijken, op vrijdag 11 oktober ging er een infonamiddag door voor de toekomstige bewoners.

Op de raad van donderdag 26 oktober werd ook de naam gekozen, nl. ‘De Vlindertuin’.
Op deze raad werd ook de dagprijs van 30,5 euro vastgelegd. Een gespecialiseerd bureau had uitgerekend dat de optimale dagprijs 36 euro moest bedragen. Zo zou de realisatie van het complex met serviceflats voor het OCMW financieel een nuloperatie zijn. De raad besliste dat het OCMW zelf 5,5 euro per dag en per flat zou bijdragen. Over het jaar gespreid zou het hier om zo’n 50.000 euro gaan die het OCMW hoopt te verkrijgen uit o.m. de verkoop van gronden en panden in haar bezit.

In het voorjaar van 2014 worden ook de omgevingswerken aangevat. Er komt een parking voor 58 wagens, diverse groenpartijen met banken en fitnesstoestellen, een petanquebaan en een wandelweg naar het Hof Ten Hemelrijk.

In de pers
12 september 2013 – Het Nieuwsblad
20130912 het nieuwsblad - model serviceflats

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s