WELZIJN IN OPWIJK

OCMW Opwijk start met burenbemiddeling

Vanaf 1 juni 2016 starten gemeente en OCMW Opwijk met een aanbod van burenbemiddeling binnen het Sociaal Huis. Er zijn niet zozeer méér burenruzies dan vroeger, maar ze worden wel minder onderling opgelost. Men belt veel sneller naar de politie of stapt binnen bij de gemeente om aan de buur te vragen zijn haag te scheren of zijn auto te verplaatsen; in plaats van dit zelf (durven) te vragen. Mensen terug met elkaar doen praten en samen een oplossing vinden, is de bedoeling van het project. Burenbemiddeling is er om de communicatie met de buur te herstellen, de overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.

Contactpersoon:
Karen Lauwers, 052 36 90 17,
karen.lauwers@ocmw-opwijk.be
Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, 1745 Opwijk

Meer info over het project burenbemiddeling? http://www.opwijk.be/content/3762