ZORG IN OPWIJK - OPCURA W.V.

OCMW Opwijk werkt mee aan campagne ‘gezonde gemeente’

Gemeente en OCMW Opwijk werken mee aan de campagne ‘gezonde gemeente’ van de Vlaamse Overheid. In de maand mei gaan er verschillende wandelingen, infoavonden en een familiepicknick door; dit in samenwerking met verschillende adviesraden, verenigingen en mutualiteiten.

Wandelingen
Iedere dinsdagavond wordt er een wandeling georganiseerd van ongeveer 4 km. Je krijgt hier tips van een professionele bewegingscoach over de juiste wandelhouding en de correcte manier van stretchen.
We starten telkens om 20u. Op 5 mei in Nijverseel, op 12 mei in Opwijk centrum, op 19 mei in Droeshout en op 26 mei in Mazenzele. Afspraak telkens aan de kerk.

Inschrijven is niet nodig en de deelname is gratis.
Meer informatie: Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, 1745 Opwijk, 0800/113.41 of dewegwijzer@opwijk.be.

Infoavonden
De winkel oefening – Weet wat je eet
Donderdag 7 mei om 18u en 20u – Bakhuis GC Hof ten Hemelrijk
De winkeloefening is een soort van supermarktdemonstratie waar geoefend wordt in het aflezen van het etiket en de verpakking van het product. Doel is het uitkiezen van producten met een laag vetgehalte en hoog vezelgehalte. De deelnemers krijgen eerst een bondige uitleg i.v.m. vetarme en vezelrijke voeding van een diëtist. Daarna worden de producten besproken die de diëtist of een deelnemer heeft meegebracht. Om alles overzichtelijk te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers tot maximum 20 personen.

Alternatief broodbeleg
Woensdag 13 mei om 14u – Schuur GC Hof ten Hemelrijk
We maken alle dagen een broodlunch. Voor onszelf, of voor de kinderen. En elke dag vragen we ons af, wat leggen we nu weer tussen die boterham. De kinderen kiezen steevast voor choco of salami. Maar mag het niet eens wat meer zijn. We experimenteren met groenten en fruit. Zin om samen met je kind mee te helpen? …

Als kleine kinderen groot worden
Donderdag 21 mei om 20u – Bakhuis GC Hof ten Hemelrijk
Dit is een interactieve vorming voor ouders, ter preventie van tabak-, alcohol- en ander druggebruik bij jongeren. Centraal staat het versterken van beschermende opvoedingsvaardigheden. De bedoeling is dat ouders tips krijgen om tabak-, alcohol- en ander druggebruik bij hun kinderen te helpen voorkomen of uitstellen. Er wordt onder andere ingegaan op open communicatie en grenzen stellen. (Max. 15 personen)

Proper Thuis
Donderdag 28 mei om 20u – Bakhuis GC Hof ten Hemelrijk
In deze workshop ligt de nadruk op het gezond en veilig omgaan met schoonmaakproducten en pesticiden in de woning. Aan de hand van een productenbox wordt ingezoomd op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken.

Inschrijven voor een van de workshops? Betaal ten laatste 1 week op voorhand 5€/deelnemer (als je deelneemt ontvang je een cultuurcheque ter waarde van 5€).
Stap 1: Doe een overschrijving op het rekeningnummer van de gemeente Opwijk: BE45 0910 0017 0989. Vermeld “gezonde gemeente”, je naam en de datum van de activiteit.
Stap 2: Bel of mail naar het Sociaal Huis De Wegwijzer: 0800/113.41 – dewegwijzer@opwijk.be (Kloosterstraat 10). Geef volgende gegevens door: je naam, adres, telefoonnummer, mailadres en de activiteit waarvoor je inschrijft.


Picknick
In het Park van Hof ten Hemelrijk wordt op zaterdag 23 mei van 11u tot 15u30 een familiepicknick georganiseerd. Geniet met je gezin van een lekkere picknick voor 1 euro per persoon. Er is heel wat animatie voorzien: doe mee met de volksspelen, luister naar sprookjes, los quizvragen op of maak mee muziek in één van de workshops voor kinderen.

Meer informatie: Sociaal Huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10, 1745 Opwijk, 0800/113.41 of dewegwijzer@opwijk.be.
Inschrijven: betaal voor 11 mei het juiste bedrag op het rekeningnummer van de gemeente BE45 0910 0017 0989 en vermeld: “familiepicknick”, je naam, adres en aantal personen.

Meer info
affiche gezonde gemeente
gezondheidswandelingen