VERKIEZINGEN 2014

Evaluatie verkiezingen 25 mei 2014

Na een drukke periode van campagne voeren en een spannende verkiezingszondag, even een evaluatie.
Voor mij persoonlijk kan ik niet anders dan tevreden zijn. Voor de eerste keer kandidaat zijn voor het Vlaams Parlement: het is altijd een beetje koffiedik kijken over wat het resultaat zal zijn. Tijdens de campagne had ik wel veel positieve reacties gekregen, maar het is natuurlijk altijd afwachten tot het tellen van de stemmen. Dat de teller dan uiteindelijk stopte op 4405 voorkeurstemmen, was ongelofelijk. Een resultaat dat mijn verwachtingen overtrof en me heel blij maakt.
Dit smaakt naar meer, bij de volgende verkiezingen voor het Vlaams Parlement in 2019, zal ik mij terug kandidaat stellen.

Als ik de resultaten dan eens verder bekijk, dan blijkt dat ik van alle kandidaten op de lijst van het Vlaams Parlement (over de partijgrenzen heen) in Opwijk de meeste stemmen gekregen heb, nl. 2198 voorkeurstemmen. Waarvoor nogmaals dank Opwijkenaars!

Wat in het algemeen mijn partij Open VLD betreft: ook daar niet anders dan positieve geluiden in Opwijk!
Voor de kamer behaalden we maar liefst 33,66 %, Vlaams Parlement: 28,45 % en Europees Parlement: 31,65 %.

Voorkeurstemmen in Opwijk:
voorkeurstemmen in Opwijk